Neće biti TV prenosa utakmice Albanija – BiH

Kako trenutno stoje stvari, nijedna naša TV kuća neće prenositi predstojeći kvalifikacioni meč za Euro 2012, Albanija – BiH, koji je na programu 8. oktobra u Tirani.

– Cijena TV prava za meč iz Tirane je minimalno 150.000 eura, kaže Slaviša Vukićević, zastupnik švicarske marketinške kuće „SGM“ koja je od Fudbalskog saveza Albanije otkupila sponzorska i TV prava.

– Lako se može desiti da utakmica neće biti prenošene u BiH, što bi mi bilo jako žao.

Vukićević je već poslao ponude i obavio razgovore sa čelnicima BHT1 i još nekoliko privatnih bh. televizijskih kuća

– BHT1 je ponudila puno manje, da ne kažem deset puta manje. Ipak, ne bih govorio o cijenama jer je to poslovna tajna. A ista ili slična situacija je sa ostalim našim privatnim TV kućama. Naprimjer, TV Kosovo je već otkupila TV prava za ovu kvalifikacionu utakmicu za 40.000 eura – dodaje Vukićević, bivši fudbaler Sarajeva i reprezentacije BiH.

Ulaznice još nisu u prodaji

Navijači našeg državnog tima, koji imaju namjeru putovati u Tiranu, za kupovinu ulaznica moraju se obratiti Fudbalskom savezu Albanije (telefon: 00355-43-46-605, fadž: 00355-43-46-609, objavljeno je na zvaničnom veb sajtu NSBiH.

Međutim, još nisu određene cijene ulaznica koje su za minulu utakmicu Albanija – Luksemburg 1:0, za gostujuću tribinu stadiona Kemal Stafa (iza gola), koštale oko 1,5 eura, odnosno 200 albanskih leka (136 leka = 1 euro).

(Avaz Sport)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: