Nastavljeno suđenje Milenku i Slavojki Marinković koji su fizički i psihički zlostavljali Bettinu Siegner

Pred Općinskim sudom u Kalesiji u srijedu je nastavljeno suđenje Milenku i Slavojki Marinković, koje optužnica tereti da su u Karavlasima kod Kalesije protivpravno lišili slobode na okrutan način tada maloljetnu Bettinu Siegner.

Mariknovići su, u slučaju koji je uzdrmao BiH, ali i cijelu Evropu, optuženi da su od kraja 2005. godine do 17. maja 2012. godine držali zatčenu njemačku državljanku, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne povrede, izgladnjivali…

Danas su svjedočili Osman Resić iz živiničkog naselja Repuh, te njegova kćerka Anida koja je napravila fotografiju na osnovu koje je dokazano da Bettina uopće postoji. Svjedočenje je započeo i Sead Makalić, čovjek zahvaljujući kojem je cijela stravična priča ugledala svjetlo dana. Svi oni pred sudom su se pojavili u majica sa fotografiju Bettine Siegner i natpisom ‘Stop ropstvu’.

„Rekao sam ono što je bilo i što je istina. Da su je maltretirali, da joj nisu dali da jede. Curica je tu i sve će da kaže. Mi možemo pričati šta hoćemo. Udarali su je. Valjala je klade žešće nego ja u šumi. Nije imala šta da jede, jela je bundevu. Rekao sam mu (Milenku op.a): Pusti, šta radiš? Kaže: To nije tvoj problem. Lično sam mu u sudnici rekao: Evo mene, ako lažem reci mi u lice. Ja nisam ovdje da tebe osudim. Žao mi je što si ti tu sad, ali kasno je. Moj cilj nije da njega osudim, nego da spasimo curicu“ ispričao je Resić nakon svjedočenja.

Suđenje će biti nastavljeno u četvrtak, kada će se u sudnici pojaviti Bettina Siegner.

Bportal.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: