NASTAVA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U TK SE NASTAVLJA U PONEDJELJAK, 26.MAJA

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona jučer je donio Odluku da se nastava u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu nastavlja u ponedjeljak, 26.5.2014. godine.

Prema navedenoj odluci veliki broj škola će u ponedjeljak, 26.5.2014. godine, nastaviti odgojno-obrazovni proces, sa izuzetkom nekoliko škola u najugroženijim područjima. Nastava neće početi danom utvrđenim u ovoj odluci, dok se ne steknu svi neophodni uslovi za nastavak odgojno-obrazovnog procesa, u sljedećim školama/školskim objektima:

• JU Osnovna škola „Sapna” Sapna
• JU Mješovita srednja škola Sapna
• Područna škola Tuholj
• Područna škola Gornja Maoča i
• JU Osnovna škola „Breške” Breške, Tuzla.

Nastava za učenike koji su nastavu pohađali u područnim školama u Zukićima, Gornjem Hrasnu i Gornjim Moranjcima biće organizirana u skladu sa Odlukom direktora škole.

Kantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona svim roditeljima učenika sa područja našeg kantona preporučuje da djeci – učenicima tokom boravka u školama obezbijede korištenje ispravne (flaširane) vode za piće sve do momenta kada voda u školi koju pohađaju ne bude okarakterisana kao zdravstveno ispravna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: