Nastava u osnovnim i srednjim školama TK će se nadoknađivati..

Shodno Odluci resornog Ministarstva, nastava u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu nastavljena je danas, sa izuzetkom nekoliko škola u najugroženijim područjima. Većinu školaraca interesuje Kako će se i na koji način završiti školska godina ?

Potražili smo odgovor.
Osnovne i srednje škole na području TK-a, zbog velikog broja izgubljenih nastavnih dana, uslijed prekida nastave zbog elementarne nepogode i nemogućnosti realizacije nastavnih planova i programa za tekuću školsku godinu vršiće nadoknadu po programima intezivne i redovne nastave.
“Uslovi za nastavak nastave još uvijek nisu postignuti u JU Osnovna škola „Sapna“ Sapna, JU Mješovita srednja škola Sapna, Područna škola Tuholj, Područna škola Gornja Maoča i JU Osnovna škola „Breške“ Breške, Tuzla”, kazao je Mirsad Kunić, ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta Tk-a.

Do drugog juna biće odgođeno polaganje i testne mature za gimnazijalce ali to neće utjecati na upisne rokove na fakultete i srednje škole…
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona obavještava javnost da su se stekli svi neophodni uslovi za nastavak odgojno-obrazovnog procesa u još dvije škole na području Kantona.
Nastava će početi u utorak, 27. maja, u Područnoj školi Gornja Maoča i u JU Osnovna škola „Breške“ Breške, Tuzla.

 

(RTVTK)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: