Narednih dana u BiH oblačno vrijeme sa kišom, na planinama snijeg

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme.Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 14 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 52 %, a atmosferski pritisak 963 hektopaskala. Prema prognozama danas se očekuje oblačno vrijeme, sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura do 15 stepeni celzija. U drugom dijelu dana doći će do pada temperature.

U Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslijepodne se očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će u noći na petak usloviti kišu. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu  od 0 do 4, a najviša dnevna između 5 i 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u petak, 12. februara, bit će pretežno oblačno s kišom, a na planinama će padati i snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 1 i 6, a najviša dnevna između 7 i 13 stepeni.

U Bosni i Hercegovini u subotu, 13. februara, bit će oblačno s kišom prijepodne, na planinama će padati i snijeg. Vjetar će biti slab, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna između 6 i 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Nešto hladniji period prognozira se od 11. do 14.februara kada se jutarnje temperature u Bosni očekuju od -5 do 0, a u Hercegovini -1 do 4 stepena. U istom periodu maksimalne temperature će u Bosni dostizati vrijednosti do 10, a u Hercegovini do 14 °C.
Stabilizacija vremenskih prilaka nastupa od 21. februara kada se očekuje i prestanak padavina u našoj zemlji. Temperature će biti primjerenije zimskom periodu godine. U Bosni će se jutarnje kretati oko -3, a u Hercegovini oko 2 stepena, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 5, a u Hercegovini do 10 °C.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: