Narednih dana oblačno sa kišom i snijegom

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u noći na utorak se očekuju nove padavine.

U višim područjima padat će snijeg, a u nizinama kiša koja će u noći na utorak u Bosni preći u snijeg ili susnježicu. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 2 i 7 stepeni, a na jugu zemlje od 9 do 14.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U Hercegovini u nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U Bosni se očekuje snijeg ili susnježica. Glavnina padavina očekuje se prijepodne. Poslijepodne doći će do prestanka padavina. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -2  i 2 stepena, a na jugu zemlje od 4 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će  između 0 i 4 stepena, a na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U srijedu će u Bosni biti oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro. U noći na četvrtak jače naoblačenje se očekuje sa juga. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između -4 i 1 stepen, a na jugu zemlje od 3 do 6. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 0 i 3 stepna, na jugu zemlje od 6 do 10.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Hercegovini u nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U Bosni će uglavnom padati snijeg, u nizinama ponegdje i susnježica. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -4 i 1, a na jugu zemlje od 1 do 5stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 2, a na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Na jugu zemlje kiša. U ostalim područjima snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, a na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, a na jugu zemlje od 4 do 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: