Narednih dana napokon ljeto, temperature preko 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će veći dio dana biti pretežno sunčano vrijeme. Jači razvoj oblačnosti poslije podne će usloviti pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina je od 1 do 5, u područjima sa izraženim padavinama od 10 do 15 l/m2. Padavine se ne očekuju u jugozapadnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 14 do 22, a dnevne od 27 do 34 stepena.

U ponedjeljak će u BiH biti sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 23, a dnevne od 30 do 35 stepeni.

U utorak će u BiH biti sunčano i vruće. Prema kraju dana ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 14 do 23, a dnevne od 30 do 35 stepeni.

U srijedu će u BiH biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu naoblaku Jutarnje temperature od 14 do 22, a dnevne od 27 do 34 stepena.

U četvrtak će u BiH biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne očekuje se postepeno naoblačenje, što krajem dana i u večernjim satima u Bosni može usloviti pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina je od 1 do 5, u područjima sa izraženim padavinama do 10 l/m2. Jutarnje temperature od 14 do 23, a dnevne od 30 do 34 stepena.

U narednih pet dana nema obilnijih padavina i očekuje se porast temperature zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: