Narednih dana kiša, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Slaba kiša će padati u zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 stepena.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Očekivana količina padavina se kreće od 20 do 45 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u jutranjim satima sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između 4 i 10 stepeni, u drugoj polovini dana u padu. Na jugu Hercegovine jutarnje temperature zraka od 11 do 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka do 20.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme s kišom. Više padavina u sjevernim područjima Bosne. Očekivana količina padavina se kreće od 5 do 15 litara po metru kvadratnom, u sjevernim područjima Bosne od 20 do 30 litara po metru kvadratnom. Na planinama će padati snijeg. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima je moguć snijeg i u nizinama. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4 stepena, na jugu Hercegovine od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 stepeni, na jugu Hercegovine od 8 do 13.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno s kišom. U Hercegovini slabe padavine. U Bosni se očekivana količina padavina kreće od 5 do 15 litara po metru kvadratnom, u Krajini od 20 do 30 litara po metru kvadratnom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 1 i 5 stepeni, na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: