Naredne sedmice padavine i novo zahlađenje

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme.Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 7 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 98 %, a atmosferski pritisak 995 hektopaskala. Prema prognozama danas se prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme, dok će u poslijepodnevnim satima doći do razvedravanja. Maksimalna dnevna temperatura do 18 stepeni celzija.

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH su uradili  vremensku prognozu za period od 16 do 29.feberuara, u kojoj se navodi da nas do kraja ove sedmice očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, sa relativno visokim temperaturama za ovo godišnje doba. Već naredne sedmice očekuje nas nove padavine i zahlađenje.

Nestabilno vrijeme s povremenom kišom zadržat će se do kraja ove radne sedmice. Nešto više sunčanih intervala bit će na sjeveru zemlje.

Očekivane jutarnje temperature u ovom periodu kretat će se između 4 i 9 u Bosni do 14 u Hercegovini, a najviše dnevne temperature kretat će se od 11 do 17 stepeni.

U petak (19.02.2016.) očekivane temperature bit će niže do dva stepena u odnosu na predhodne dane.
Za dane vikenda preovladavat će stabilno vrijeme ali i nešto svježije. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4 u Bosni a u Hercegovini do 8 stepeni. Najviše dnevne temperature očekuju se između 2 i 8 u Bosni do 12 u Hercegovini.

Sljedeće sedmice prema prognostičkim modelima očekuju se ponovo padavine. Padavine će usljed prodora hladne zračne mase sa sjevera, koje će usloviti i pad temperature zraka biti u obliku snijega u Bosni a na jugu Hercegovine kiša.

Jutarnje temperature u Bosni spuštat će se i do -12 stepeni a u Hercegovini minimalne temperature kretat će se od 0 do 3 stepena. Maksimalne temperature u ovom periodu kretat će se od -2 do 2 u Bosni do 8 u Hercegovini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: