Nakon jučerašnjeg nevremena, najteže stanje u Tuzli, Srebreniku i Živinicama

poplave_kreka2Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinom, koje je jučer u poslijepodnevnim satima pogodilo Tuzlu, uzrokovalo je nakupljanje veće količine vode i plavljenje pojedinih ulica i saobraćajnica, ali se situacija danas stabilizira, izjavio je za Agenciju FENA komandant Općinskog štaba Civilne zaštite Općine Tuzla Jozo Nišandžić.

Najteža situacija je bila u naseljima Mramor, Bunice i Mosnik, a Nišandžić kaže da su ekipe na terenu i obilaze najkritičnija područja.

Dodao je da je kanalizacija u mjesnoj zajednici Mosnik bila začepljena i voda se nije mogla slijevati te su ekipe civilne zaštite taj problem jutros otklonile, a i dalje prate stanje na terenu.

Iz tuzlanskog naselja Crvene Njive jučer je evakuirano stanovništvo iz ugroženih objekata.

U Mramoru se pod vodom našao i fudbalski stadion lokalnog istoimenog kluba.

Prema riječima direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite Zdenka Tadića situacija na terenu je jako loša. Osim Tuzle, materijalne štete zabilježene su i u Srebreniku, Živinicama, Kalesiji…

U Dubravama, na području općine Živinice, desetak kuća je pod vodom.

Prema Tadićevim riječima, najveća šteta zabilježena je u Tuzli, Srebreniku i Živinicama, bujice i lokalni potoci napravili štetu na stambenim objektima i poljoprivrednim dobrima.

Strahuje se i od pokretanja klizišta, naročito u tuzlanskom naselju Crvene Njive.

Bportal.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: