Najava pozitivnih pomaka u Fabrici obuće “Aida”

Zajednički poslovni aranžman Fabrike obuće „Aida“ i firme „Intral BH“ d.o.o. bila je tema današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona i direktora FO „Aida“ Bahridina Bašića sa većinskim vlasnikom firme „Intral BH“ Borutom Lukežom i ove firme direktorom Alijom Šehovićem.

Naime, kompanija Intral BH, koja svoje proizvodne pogone ima u Lukavcu, zainteresovana je za značajnije povećanje proizvodnih kapaciteta, za što će im biti potreban adekvatan prostor kojim raspolaže FO Aida. Kako je bilo govora na sastanku, osim iznajmljivanja proizvodne hale, određeni dio posla Intral BH je voljan i da prepusti Aida-i.

„Vlada Tuzlanskog kantona podržava svaki pokušaj rješavanja, ako ne u cjelini, onda parcijalnih problema u Fabrici  obuće Aida, tako da ćemo svakako dati našu saglasnost za sklapanje ovog perspektivnog poslovnog aranžmana“ istakao je premijer Bego Gutić.

Vlasnik Intrala Borut Lukež je istakao da se u prvoj fazi radi o kooperantskom poslu, a u drugoj fazi bi moglo doći i do otvaranja novih radnih mjesta  u ovoj kompaniji, koja ima svoje mjesto u obućarskoj i auto-industriji.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem sastanku su prisustvovali savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i pomoćnik ministra Ishak Gergić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: