Načelnik općine Kalesija ugostio učenike generacije

Nedžad Džafić, načelnik općine Kalesija, je upriličio svečani prijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kalesija u školskoj 2014/2015.
Tom prilikom je za pet učenika i jednog studentna uručene skromne novčana nagrade, kao i Odluka o dodjeli jednogodišnje stipendije u nastavku školovanja.

Učenik generacije u MSŠ Kalesija, pet učenika osnovnih škola na području općine Kalesija; Memići, Kalesija, Rainci, Tojšići i Vukovije, kao i učenik generacije u gimnaziji Meša Selimović iz Tuzle, bili su gosti u kabinetu načelnika.

Općinski načelnik, Nedžad Džafić, kao i savjetnik načelnika, Suad Hasanović, su prosvjetni radnici, te su vrlo rado organizovali ovaj prijem.

“Svake godine je velika konkurencija za učenika generacije u svim školama. Vi ste dakle najbolji među najboljima, i Općina Kalesija je sretna što vas ima. Nadamo se da ćete znanja koja ste do sada stekli, ali i ona koja budete stekli u nastavku školovanja imati priliku da iskoristite na pravi način, a prije svega ovdje, u Bosni i Hercegovini” – rekao je načelnik Džafić u obraćanju učenicima.

Nermin (Hasib) Muratović – sa područja općine Gračanica, učenik generacije MSŠ Kalesija
Belma (Himzo) Omerbegović – učenik generacije u Gimnaziji “Meša Selimović”
Senada (Ibrahim) Karić – OŠ Memići
Mensur (Refik) Mujić – OŠ Vukovije
Ahmed (Dževad) Musić – OŠ Tojšići
Ahmed (Mehmedalija) Imamović – OŠ Kalesija
Denis (Nedžad) Paloš – OŠ Rainci

Mensur Mujić, Ahmed Musić i Senada Karić su upisali srednju Medicinsku školu u Tuzli, Ahmed Imamović je upisao gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli, dok je Denis Paloš upisao Mašinsku školu u Kalesiji.
Belma Omerbegović, koja je bila učenik generacije u tuzlanskoj gimnaziji, je upisala Mašinski fakultet u Tuzli, a Nermin Muratović je upisao Veterinarski fakultet u Sarajevu.

Kako je istakao načelnik, ovi učenici nisu imali problema prilikom upisa u srednju školu i fakultet, a raduje i odgovor ovih mladića i djevojaka na pitanje načelnika Džafića da li su izabrali ova zanimanja kako bi mogli napustiti BiH, ili zbog nekih drugih razloga.
Svi prisutni su rekli da po završetku školovanja žele ostati u BiH i raditi ono za što su se školovali.

– Stipendije samo za učenike i studente iz Kalesije: Hasib Muratović iz Gračanice se zahvalio Kalesiji –

Nermin Muratović iz Orahovice, općina Gračanica, se protekle četiri godine školovao u Kalesiji, kako bi mogao upisati Veterinarski fakultet.
Nermin je završio srednju Veterinarsku školu u Kalesiji, a njegovi odlični rezultati u nastavnim i vannastavnim aktivnostima nisu ostali nezapaženi, pa je Nermin Muratović, “Kalesijac iz Gračanice”, u školskoj 2014/2015 proglašen za učenika generacije.

 

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.