Načelnik Džafić upriličio bajramski prijem

Načelnik općine Kalesija g. Nedžad Džafić je u petak, drugog dana Kurban-bajrama, upriličio tradicionalni prijem za predstavnike javnog, vjerskog, kulturnog i društveno-političkog života u Kalesiji. U ugodnoj atmosferi, uz tradicionalno međusobno bajramsko čestitanje, kahvu i baklavu, ukazano je na značaj tradicije i običaja, dobrote i iskrenosti ljudi koja je potrebna za izgradnju boljih odnosa među ljudima i jačanju zajednice bez obzira na različitosti u kojima živimo.

nacelnik

 

Načelnik Džafić, je nakon bajramske čestitke, prisutne goste upoznao i sa detaljima vandalskog čina paljenja imovine Bošnjaka u naseljima Gojčin i Jelovo Brdo noć uoči Kurban-bajrama čime je kod građana izazvana uznemirenost i nelagoda jer ih je ovaj čin podsjetio na uništavanje imovine i stradanje Bošnjaka ovih područja 1992. godine.

U cilju smirivanja uzavrele atmosfere i uznemirenosti stanovnika ovih naselja, načelnik je, kako je istakao odmah po dojavi o paljenju posjetio ova naselja, te Bajram namaz klanjao u džematu Gojčin, a zatim i neko vrijeme proveo u razgovoru sa stanovnicima Jelovog Brda i Gočina. Također, svi prisutni su osudili ovaj čin i pozvali istražne i pravosudne organe da poduzmu sve radnje u cilju zaštite imovine i građana ovih područja, kao i sankcionisanja i kažnjavanja počinioca ovog vandalskog djela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: