Načelnik Džafić primio karatiste Bosne i odbojkašice OŠ Kalesija (FOTO)

U povodu ostvarenja zapaženih sportskih rezultata u ovoj godini, načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas je upriličio prijem i uručio skromne nagrade članovima karate kluba Bosna Kalesija i članicama ženske odbojkaške ekipe OŠ Kalesija.

Karate kluba “Bosna Kalesija” je ove godine osvojio drugo mjesto na državnom prvenstvu u Tuzli, dok je mladim odbojkašicama OŠ Kalesija pripalo prvo mjesto na državnom takmičenju, u okviru Malih olimpijskih igara.

„Moja obaveza kao općinskog načelnika je podržim sport, kulturu i sve pozitivne vijednosti u Kalesiji. Ranije sam obećao da ću načelničku platu podijeliti najboljim učenicima, studentima i ugroženim kategorijama stanovništva. Profesor Bukvarević mi je danas kazao da škola nema stol za soni tenis i ja sam mu obećao da ću od prve svoje plate kupiti taj stol“, kazao je načelnik Džafić i dodao da će se u budžetu općine Kalesija za narednu godinu naći više novca za sve sportove u Kalesiji.

Po riječima Izeta Bukvarevića, nastavnika tjelesnog odgoja u OŠ Kalesija, odbojkašice ove škole se već godinama nalaze u samom vrhu bosanskohercegovačke odbojke, a ovogodišnjim osvajanjem prvog mjesta su još jednom potvrdile kvalitetet i kontinuitet u radu.

„Ženska ekipa OŠ Kalesija je u junu mjesecu u Brčkom osvojila prvo mjesto u odbojci na završnici Malih olimpijskih igara. Više od petnaest godina naša škola je najbolja u Tuzlanskom kantonu, a godinama smo u vrhu kada je u pitanju federalni nivo ovog takmičenja.Podrška načelnika nam mnogo znači i nadamo se da pomoć neće izostati ni u narednom periodu. Ova djeca su veliki talenti i dobri učenici. Naš trenutno najveći problem je nedostatak dvorane za potrebe OŠ Kalesija“, istakao je Bukvarević, koji se zahvalio načelniku Džafiću na prijemu i obećanju za nabavku stola za stoni tenis.

Enes Hasanović, predsjednik karate kluba Bosna Kalesija, uz zahvalnost općinskom načelniku na prijemu i uručenim poklonima, je naglasio da je ovo prvi put da načelnik općine primi karatiste Bosne, u povodu postignutih rezultata.

„Mi smo i do sada donosili medalje sa Balkanskog i državnog prevenstva ali nikada do sada niko nije našao za shodno da nas primi i da nam uruči simbolične nagrade. Ova nagrada i ovaj prijem je podstrek djevojkama i karatistima Bosne da u narednom periodu i sljedeće godine da daju još bolje rezultate. Mi smo vice prvaci države u katama i treći smo u borbama u ekipnoj konkurenciji, a za pojedinačne rezultate da i ne govorim. Do sada smo dobijali minimalni iznos sredstava. Na primjer jedan fudbalski klub koji se takmiči u najnižem rangu dobije više sredstava nego karate klub Bosna koji se takmiči na državnom nivou i predstavlja Kalesiju i BiH na Međunarodnim takmičenjima“, kazao je Hasanović.

FOTO:

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: