NAČELNICI KALESIJE I ŽIVINICA U UTRCI ZA FEDERALNI PARLAMENT

Politički subjekti, koji će učestvovati na ovogodišnjim općim izborima, ovih dana privode kraju kreiranje kandidatskih listi na svim nivoima. Kada je u pitanju općina Kalesija, najzanimljivija utrka bi se mogla voditi među kandidatima za Federalni parlament. Nezvanično saznajemo da će aktuelni načelnik općine Kalesija, Rasim Omerović biti kandidat SDA za ovaj nivo vlasti.

SDP-ov kandidat za Parlament FBiH ponovo će biti Ramiz Zahirović, dok su u Stranci za BiH još jednom povjerenje ukazali Seadu Omerbegoviću.

Zahirović i Omerbegović su aktuelni poslanici u Parlamentu FBiH.

Narodna stranka radom za boljitak  najvjerovatnije bi mogla kandidovati Mehmeda Suljkanovića.

Radi se političarima sa dugodogodišnjim iskustvom, koji već imaju izgrađenu infrastrukturu i biračko tijelo.

Međutim, izborna jedinica za Parlament FBiH, koja obuhvata općine Kladanj, Živinice, Banoviće, Kalesiju, Sapnu i Teočak, obično daje četiri poslanika. Kandidatima iz Kalesije  treba prirodati i još najmanje dva ozbiljna kandidata koja godinama obezbjeđuju veliki broj glasova svojim strankama.

Naime, nosilac liste SDA za Federalni parlament je Mirsad Kukić iz Banovića, dok će, po svemu sudeći, na čelu SDP-ove liste za ovu izbornu jedinicu biti Hasan Muratović, sadašnji načelnika općine Živinice.

Dakle, u utrci za četiri mjesta koja vode u Predstavnički dom Parlamenta FBiH, iz naše izborne jedinice, učestovat će najmanje šest veoma iskusnih i jakih kandidata.

Hasan i Rasim

Prođu li u Federalni parlament Rasim Omerović i Hasan Muratović,  Kalesiju i Živinice već početkom naredne godine očekuju vanredni izbori za načelnika.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: