NA PODRUČJU TUZLANSKOG KANTONA STANJE SE POSTEPENO NORMALIZIRA

Na području Tuzlanskog kantona stanje, usljed prirodne nepogode izazvane obilnim snježnim padavinama i niskim temperaturama, postepeno se normalizira. Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, uz otežano odvijanje prometa. Na području cijelog kantona se obavljaju radovi na uklanjanju snijega. Nema značajnijih prekida u napajanju električnom energijom i telefonskim vezama.

Svi putni pravci na području kalesijske općine su prohodni, uz otežano odvijanje saobraćaja u visinskim zonama. Civilna zaštita općine Kalesija jučer je bila angažirana na čišćenju puteva u Raincima i Zatesu i uklanjanju snijega sa trotoara u Vukovijama i Miljanovcima. Također, izvršeno je proširenje puta u Zoljama, Jajićima i Vukovini.

Snadbijevanje vodom i strujom na području općine Kalesija je uredno.  IZ JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija ponovo apeluju na građane da vode računa o zaštiti vodomjera i vodovodnih instalacija kako ne bi došlo do smrzavanja, jer u protivnom će snositi trškove zamjene istih. Ukoliko dođe do smrzavanja vodomjera slučaj je potrebno prijaviti preduzeću Vodovod i kanalizacija.

Iz Komunalnog preduzeća Komunalac Kalesija informišu da se ovih zbog velikih zbog nemogućnosti prilaza svim mjestima na području općine odvoz smeća vrši samo iz centra Kalesije. Građanima se preporučuje da   se suzdrža od nošenja smeća iz domaćinstava dok se ne stvore uvjeti za redovan rad komunalnog preduzeća.

Vrijeme: jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno i hladno vrijeme, mjestimično sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -15 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 90 %, atmosferski pritisak 985 hektopaskla. Prema prognozama tokom dana očekuje se oblačno vrijeme uz mogućnost slabih snježnih padavina. Maksimalna dnevna temperature iznosit će do -4 stepena celzija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: