Izvučena tijela četvorice nastradalih kopača u Dubravama

16:51 Izvučena su preostala dva tijela, riječ je o Arifu Alibašiću i Adelu Šehiću. Ovim je okončana akcija pronalaska poginulih kopača.

16:36  I dalje se traga za tijelima Arifa Alibašića i Adela Šehića. Postoji mogućnost da iskopavanje bude prekinuto zbog mraka i da bude nastavljeno sutra.

16:33  Nezapamćena tragedija zadesila je mjesto Dubrave. Jedan od trojice nastradalih iz ovog mjesta je i Adel Šehić (28). Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je ovu porodicu gdje smo zatekli mnoštvo auta, rodbine i prijatelja ispred kuće. Adelov dajdža Ismet i tetak Hasan jedini su govorili za naš list.

Kažu da su roditelji i supruga u šoku i piju tablete za smirenje. Do sad je dva puta intervenisala hitna pomoć.

Adel je živio u kući s roditeljima, a iza sebe je ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina.

– Bio je vrijedan, mlad, pun energije i elana. Borio se za život i posebno kada je dobio dijete. On nije imao drugog izbora. Teška situacija ga je natjerala da ide, da zaradi hljeb za sebe i svoju porodicu. Prinuđen je bio da na ovakav način da radi. Njegov otac Meho je srčani bolesnik. Skoro se operisao. Ne znamo kako će sve ovo preživjet i- kazali su dajdža Ismet i tetak Hasan.

15:16  U ovim trenucim je iskopano tijelo druge osobe od četvorice stradalih nakon nesreće na Površinskom kopu Dubrave. Radi se o Alemu Dediću, javlja reporter “Dnevnog avaza” s lica mjesta. Potraga za još dvojicom stradalih se nastavlja.

15:02 Kako javlja naša ekipa sa lica mjesta još uvijek se radi na uklanjanju zemlje koja je zatrpala četiri stradale osobe. Policija je zabranila prilazak mjestu nesreće  I novinarima i porodicama poginulih osoba.

13:50 Prema najnovijim informacijama s lica mjesta spasioci još uvijek rade na uklanjanju zemlje, za sada je teško procijeniti da li će ostalu trojicu stradalih izvući do kraja dana.

13:01 Spasilačka ekipa izvukla je dijelove traktora koji je ostao zatrpan pod zemljom. Porodice stradalih su došli na mjesto nesreće, javlja naš reporter s lica mjesta.

12:05 Prema najnovijim informacijama s lica mjesta prvi stradali do kojeg su spasioci jutros malo prije 9 sati došli je Edin Herić.

11:30 Kako javlja naša ekipa sa lica mjesta još uvijek se radi na iskopavanju i uklanjanju zemlje koja je zatrpala četiri stradale osobe. Policija je zabranila prilazak mjestu nesreće.

11:11 Prema riječima Sakiba Muhtarevića, direktora Površinskog kopa Dubrave, uviđaj kojim rukovode Kantonalno tužiteljstvo Tuzla još uvijek traje.

– Uviđaj je započeo tokom noći pod rukovodstvom kantonalne tužiteljice Ganijete Arifhodžić, kao i glavnog federalnog rudarskog inspektora. Trenutno se vrši otkopavanje zemlje i očekujemo ubrzo da dođemo do tijela stradalih – kazao nam je Muhtarević.

Prema posljednjim informacijama Edin Herić za koga se vjerovalo da je preživio nesreću, potvrđeno je se on nalazi među stradalim osobama.

09:15 -Prema informacijama iz Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, osoba koja je nakon nesreće na Površinskom kopu Dubrave, tokom noći, dovezena radi ukazivanja pomoći ne nalazi se u ovoj ustanovi.

– Osoba sa incijalima M.D je dovezena na Kliniku za ortopetiju i traumatologiju, ali je, nakon pregleda odbila hospitalizaciju i otišla kući – kazala nam je Ersija Ašćerić – Mujedinović portparol UKC-a Tuzla

Prema saznanjima našeg novinara, osoba koja je sinoć dovezena u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla je Mersad Dedić. Također, prema posljednjim informacijama koje smo dobili, iako se jutros vjerovalo da je Edin Herić preživo sinoćnu nesreću, sumnja se da je i on ostao zatrpan zemljom.

08:53  Novinar “Dnevnog avaza” koji se nalazi u blizini mjesta nesreće javlja da su ekipe za spasavanje već došle do jednog traktora koji je bio zatrpan, te tijela jednog od poginulih.

08:49 – Prema posljednjim informacijama koje smo dobili na kopu Dubrave život su izgibila četiri čovjeka – Prema dosadašnjim saznanjima, nesreća se dogodila nakon što su određena lica došla u ugljenu etažu u kop i to sa dva traktora. U jednom  momentu došlo je do klizanja jalovinske etaže i došlo je do zatrpavanja ta dva traktora i, vjerovatno, 4 lica. Naime, čovjek koji je izbjegao nesreću kazao nam je da ih je bilo petorica. Na njih se obrušilo 4 do 5 hiljada kubika  zemlje i pokušavamo doći do zatrpanih osoba – kazao nam je Nuraga Duranović glavni rudarski inspektor FBiH.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: