Na humanitarnom turniru za Adema Merića prikupljeno 5.900 KM

Na malonogomentnom humanitarnom turniru za liječenje Adema Merića, čiji je prvi dio održan jučer u dvorani MSŠ u Kalesiji, prikupljeno je ukupno 5.900 KM, saopćili su iz članovi Organizacionog odbora, koje čine bivši i sadašnji fudbaleri Bosne iz Kalesije.

Prema doznačenim uplatnicama, na račun, Jasmine Merić, Ademove majke, uplaćeno je 5.000 KM, dok je 900 KM uplaćeno za liječenje Suada Alibašića, oboljelog momka koji je prošao omladinske selekcije kalesijske Bosne.

Nakon prebrojavanja priznanica i novčanih sredstava, u prisustvu svih članova organizacionog odbora u sastavu : Suad Tabalović, Almir Hibić, Huso Tubić, Miralem Huremović, Meris Hasanović, Armin Karić i Edin Osmanović, konstatovano je da tokom prvog dana turnira na priznanice prikupljeno  4.868,50 KM. Dakle, radi se o sredstvima koje su uplatili predstavnici ekipa, igrači i ostali građani, koji su nakon uplaćene donacije dobili priznanicu od predstavnika Organizacionog odbora.

Na ulazu u dvoranu MSŠ, tokom jučerašnjeg turnira, postavljena je kutija u koju su svi posjetioci mogli donirati dio novca za liječenje Adema Merića. Na ovaj način je prikupljeno 934 KM.

Preostalih 97,50 KM, uplaćeno je putem Western Union-a, tačnije iznos od  50 eura.

U nastavku donosimo kompletne rezultate prvog dana turnira i kopije uplatnica, koje na su potpuno transparetno javnosti ponudili članovi Organizacionog odbora, kojeg čine bivši i sadašnji fudbaleri Bosne iz Kalesije, kao organizatora turnira.

Članovima Uprave FK Bosna Kalesija i ljudima koji su radili na organizaciji ove humanitarne akcije čestitamo na uspješno obavljenom poslu i na potpunoj transparenstnosti u radu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: