Na humanitarnom turniru za Adema Merića nastupilo 58 ekipa

Kalesijci su još jednom pokazali veliku humanost i dokazali da su spremni pružiti pomoć u najtežim trenucima. Na humanitarnom malonogometnom turniru namijenjenom za pomoć u liječenju oboljelog dječaka Adema Merića,  nastupilo je 58 ekipa, a podršku ovoj humanitarnoj akciji pružio je i veliki broj Kalesijaca.  Uplata po ekipi je iznosila 50 KM. Ulaznice na turnir se nisu naplaćivale, ali je svaki posjetilac  ,po svojoj volji i u skladu sa svojim mogućnostima, mogao uplatiti novčani iznos za liječenje malog Adema.

Adem je, inače,  sin Ramiza Merića, domara u FK Bosna Kalesija, koji je obolio od  syndroma myelodiplasticum (MDS ), a kompletna oprganizacija turnira pripala je FK Bosna Kalesija, čiji su se sadašnji i bivši igrači u velikoj mjeri uključili u organizaciju turnira.

Zbog većeg broja prijavljenih ekipa turnir je počeo u 10 sati, ali je zvanično otvaranje turnira obavljeno u 12 sati. Turnir je otvorio mali Adem Merić, koji se u pratnji roditelja zahvalio sugrađanima i svim učesnicima ove humanitarne misije. Njegovo kratko obraćanje izazvalo je emocije kod mnogih učesnika turnira i posjetilaca na tribinama, a kod većine prisutnih su se mogle vidjele i suze u očima.

Turnir se igra po Kup sistemu, a danas su odigrane utakmice prvog kruga.  Narednog vikenda će se sastati današnji pobjednici, a bit će to još jedna prilika da svi oni koji su danas bili spriječeni doći u dvoranu MSŠ Kalesija , kako bi omogli Ademu Meriću, da to učine u završnici turnira.

Utakmice su sudili Admir Avdić i Edin Osmanović. Pored velikog broja prijavljenih ekipa sa područja općine Kalesija na humanitarnom turniru su učešće uzele i ekipe kalesijske dijaspore i susjednih općina.

 

(Radio Feral)

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.