MUP TK: Pojačane aktivnosti povodom Kurban bajrama

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će poduzeti dodatne pojačane mjere i aktivnosti, u cilju preventivnog djelovanja policije i održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području TK.

Takođe, iz MUP-a TK obavještavaju građane da će i u povodu odigravanja posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Litvanije, kada je za očekivati prisustvo većeg broja ljudi na javnim mjestima, Uprava policije poduzeti odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti, koje uključuju procjenu stanja na terenu i sigurnosne mjere na području svih policijskih uprava MUP TK-a.

Iz Uprave policije su uputili apel svim građanima da svojim ličnim primjerom utiču na opšte stanje sigurnosti, i na taj način daju svoj doprinos da navedeni događaji proteknu u najboljem redu.

Građanima su na raspolaganju telefonski brojevi policije MUP-a TK 122 ili 035 250 – 673 (Operativni centar), kao i policijski službenici na terenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: