Muharema Kamerića pronašli obješenog u Mahmutovićima

Prije pet dana, tačnije 9. juna oko 19,30 sati, u Policijskoj upravi Kalesija su zaprimili prijavi da je nestao Muharem Kamerić (55), iz Miljanovaca kod Kalesije. Kako smo saznali, Muharem se od kuće udaljio tog dana oko 19,00 sati.

Po okolnim šumama Muharema su tražili članovi porodice, rodbine, komšije i prijatelji, Obješenog su ga pronašli tek jučer u blizini lovačke kuće u Mahmutovićima.

Istog dana kada je nestao kod njegove kuće bila je ekipa Civilne zaštite jer je u blizini njegove kuće aktivirano klizište. Klizište je zatrpalo bunar, a prijeti i da ugrozi kuću.

– Bio sam sa komisijom za procjenu šteta taj dan kod njega. Znam ga još iz rata. Uvijek  je bio šutljiv i povučen. Žalio se na nesreću koja ga je zadesila. Govorio je da ga boli kičma i da ne znam kako će sve to popraviti, pričao nam je Fikret Križevac, uposlenik Civilne zaštite Općine Kalesija.

Od Fuada Hasanovića, predsjednika MZ MIljanovci, saznajemo da je dan prije nestanka Muharem Kamerić, koji je radeći u rudniku zaradio penziju, uputio zahtjev za pomoć Vijeću mjesne zajednice.

kalesijske-novine.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: