Muhamed Osmanović: Želim biti načelnik svih građana Kalesije

Općinski odbor SDP-a Kalesija danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavio Muhameda dr. Osmanovića, kao kandidata za načelnika općine Kalesija na prijevremenim izborima za načelnika općine Kalesija zakazanim za nedjelju, 22. februara.

Muhamed dr. Osmanović (1970) je ljekar specijailista u Domu zdarvlja Kalesija, bivši pripadnik Armije BiH, dobitnik priznanja za hrabrost i požrtvovanje u odbrani BiH, ugledni sportski radnik koji je 2013. godine proglešen za najuspješnijeg sportskog radnika u općini Kalesija.

OO SDP-a Kalesija je, prema riječima Dževada Hadžića,predsjednika kalesijskog SDP-a, donio odluku da za načelnika općine Kalesija kandiduje Muhameda dr. Osmanović, aktuelnog potpredjednika SDP-a i predsjednika Kluba vijećnika ove stranke u Općinskom vijeću Kalesija. Hadžić je dodao da Osmanović nije samo kandidat SDP-a već i svih građana općine Kalesija.

Govoreći o razlozima kandidature dr. Osmanović je istakao da posjeduje dugodišnje političko iskustvo i da želi Kalesiju učiniti boljim mjestom za život svih njenih građana, a da pri tome neće dijeti ljude na „naše ili „njihove“

  • Želim biti načelnik svih građana. Kao ljekar nisam nikada pravio razliku među svojim pacijentima i kao budući načelnik ne želim praviti razlike među ljudima. Moja želja je da budem dostupan svim građanima općine Kalesija, bez obzira na političku pripadnost, kazao je Osmanović.

Osmanović je naglasio da će mu prioritet djelovanja u narednom periodu biti zbrinjavanje osoba koje su usljed prirodne nesreće ostale bez svojih domova.

  • Moramo učiniti sve da u saradnji sa višim nivoima vlasti unesrećenim ljudima obezbijedimo krov nad glavom, dodao je Osmanović.

Muhamed Osmanovic 1U fokusu njegovog delovanja bit će tri segmenta: privreda, poljoprivreda i mladi.

– Želim uspostaviti korektnu saradnju  i biti servis svim privrednicima na području općine Kalesija. Planiram obezbijediti uslove za otvaranje novih industrijskih zona u zapadnom dijelu općine Kalesija. Otvorit ćemo kancelariju za privrednike, kako bi uspostavili efikasniju komunikaciju i otklonili sve administrativne barijere u pogledu izdavanja i odobravanja neophodnih dozvola za rad,istakao je Osmanović.

S obzirom da je Kalesija poljoprivredni kraj i da  potiče iz porodice, koja  je usko vezana za poljoprivredu, Osmanović je napomenuo da će mu rješenje problema u ovoj  djelatnosti biti jedan od prioriteta u radu.

– Zemljište se u Kalesiji mora pravednije podijeliti. Smatram da se trebamo usmjeriti prema plasteničkoj proizvodnji i proizvodnji zdrave hrane. Ove godine je usvojen budžet, ali već od naredne godine ćemo planirati Fond za razvoj poljoprvrede. Također, moramo stvoriti uslove za veće poticaje ljudima koji žive od poljoprivrede,rekao je Osmanović.

On je mišljenja da kao budući načelnik općine Kalesija mora mnogo više pažnje posvetiti mladima.

  • Mladi, su nažalost, prepušteni sami sebi i učinit ću sve da mladi ljudi zauzmu mjesto koje im zaista i pripada u društvu. Mladi su jako kreativni,puni ideja i energije koja se mora iskoristiti za sveopšti boljitak u Kalesiji, istakao je Osmanović.

Muhamed dr. Osmanović je na kraju pozvao sve građane da 22. februara izađu na izbore i svoje povjerenje ukažu njemu kao kandidatu za načelnika. Dodao je da će ukoliko bude izabran za načelnika općine Kalesija zamrznuti poziciju potpredjsednika SDP-a kako bi istinski bio načelnik svih građana općine Kalesija.

 

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: