Muhamed Osmanović: Siguran sam u pobjedu 02. oktobra, građanima ćemo dokazati da Kalesija može bolje!

U prepunom Domu kulture u Jelovom Brdu, sinoć je nastavljena kampanja SDP-a za predstojeće lokalne izbore.

Prisutnim građanima su se obratili kandidati SDP-a Edina Šabanović i Izudin Gazibegović, nosilac liste kandidata Senad Šmigalović te kandidat za načelnika dr. Muhamed Osmanović.

Predstavljena je lista od 31 kandidata, ali i kandidat iz reda nacionalnih manjina – Mirsad Omerović.

Senad Šmigalović u svom obraćanju istakao je da sve ono za šta se SDP zalagao u prethodnom mandatu, da će za vrijeme narednog mandata nastaviti da čine.
“Oštro ćemo se protiviti zapošljavanju podobnih i stranačkih poslušnika, nepotizmu i korupciji u Javnim ustanovama. Nećemo dozvoliti da predsjedavajući OV ponovo bude profesionalac i prima platu od nekoliko hiljada maraka za nerad. Raspisivat će se konkursi pri prijemu u Javne ustanove, a niti jedna politička stranka neće više biti Zavod za zapošljavanje, kako je to do sad bilo u Kalesiji.” – istakao je Šmigalović.

 

U jako emotivnom obraćanju, Muhamed Osmanović je govorio o svom Programu rada i projektima koje planira realizovati u narednom periodu. Podsjetio je Osmanović i građane Jelovog Brda da je za 40 dana na poziciji direktora Doma zdravlja napravio niz pozitivnih promjena, od kojih svakako vrijedi istaći drugu smjenu u Tojšićima i Kalesiji, ali su tada i  započeti procesi na prisustvu medicinara tokom čitave sedmice u područnoj ambulanti u Jelovom Brdu – Gojčinu. Planirano je i zapošljavanje jednog ljekara koji bi par sati na dan boravio u toj ambulanti, ali lokalni politički moćnici su smijenili ga jer je pokazao da hoće, zna i može raditi, a njima to ne odgovara.Također, naglasio je i da je siguran u pobjedu 02. oktobra, zbog sve veće podrške građana na terenu, a obećao je da će pokazati i dokazati Kalesijcima da Kalesija može bolje, te da će od Kalesije napraviti općinu kojom ćemo svi da se ponosimo!

Služba za informisanje OO SDP BiH Kalesija!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: