Muhamed Osmanović kandidat za načelnika, 31 kandidat za Općinsko vijeće Kalesija ispred SDP-a!

Sinoć je u Gornjim Raincima, u prisustvu preko 400 delegata, održana Programsko-promotivna konvencija Općinske organizacije SDP BiH Kalesija, na kojoj su prezentirani ključni sadržaji iz Izbornog programa Općinske organizacije SDP BiH Kalesija za lokalne  izbore u BiH 2016. godine, te predstavljeni kandidati za općinskog načelnika i Općinsko vijeće Kalesija, među kojima je i kandidat iz reda nacionalnih manjina.
 
Kandidat za općinskog načelnika je dr- Muhamed Osmanović, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u OV Kalesija, ljekar, specijalista za plućne bolesti i tuberkulozu, dobitnik priznanja za hrabrost i požrtvovanje u odbrani BiH. Muhamed Osmanović je ugledni sportski radnik, te je 2013. godine proglašen za najuspješnijeg sportskog radnika u općini Kalesija.
Lista za Općinsko vijeće broji 31 kandidata, čiji je nosilac Senad Šmigalović, diplomirani politolog, dobitnik najvećeg ratnog priznanja A RBiH – “Zlatni ljiljan”.

Na listi su pored Senada Šmigalovića: Mejra Mustafić, Amir Barčić, Sabina Bajrić, Armin Karić, Edina Šabanović, Rahman Makalić, Damir Džafić, Samra Valjevac, Mersad Hasanović, Emina Suljkanović, Galib Softić, Anela Adilović, Mevludin Muminović, Hasan Ćorsuljić, Hatija Mehmedović, Mirzet Jahić, Samra Bajrić, Šaban Hodžić, Denis Arifović, Elvedina Kamerić, Hajrudin Kuralić, Adisa Mujanović, Semir Mujanović, Sadik Osmanović, Ismira Kurtić, Izudin Gazibegović, Lejla Mujkanović, Hasan Sakić, Hatka Ibrić te Admir Pjanić.

Općinska organizacija SDP BiH Kalesija ima i kandidata za Općinsko vijeće Kalesija iz reda nacionalnih manjina. Kandidat je Mirsad Omerović iz Kalesije, po nacionalnosti Rom.
Na konvenciju su, pored nosioca liste i kandidata za načelnika, govorili i Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP BiH Kalesija, Enver Bijedić, predsjednik KO SDP BiH Tuzla te Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Na licima svih delegata mogao se vidjeti pobjednički duh i osjećaj sigurnosti pred predstojeću probjedu na lokalnim izborima, te su svi prisutni na konvenciji uvjereni da će Muhamed Osmanović od 03. oktobra biti novi načelnik naše općine, ali i da će SDP imati najveći broj vijećnika u novom sazivu OV Kalesija.
OO SDP-a Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: