„MRTVAČKA TABLA“ NA PIO-POSLOVNICI U KALESIJI

U kakvoj se situaciji nalaze penzioneri, svima je, valjda, u BiH jasno. Svima, osim onim koji su odgovorni za ovakvo stanje penzionera. Osim što su u finansijskom smilsu beha penzioneri dovedeni do „prosjačkog štapa“, vlast i čelnici PIO-zavoda, dodatno otežavaju stanje i ponižavaju penzionere, čak i „sitnicama“ koje se mogu riješiti za tren i bez „velikih para“.

Dokaz tome je potpuno crna, „mrtvačka tabla“ koja stoji na ulazu, iznad vrata Poslovnice PIO u centru Kalesije. Slova koja su nekad označavala Poslovnicu, već godinama ne postoje, izblijedila su, izbrisana su vremenom. Niko, međutim, iz Federalnog zavoda PIO, niti iz Kantonalne administrativne službe Tuzla, nikako da se „sjeti“ da postavi novu tablu sa jasnim natpisom, kako stari, iznemogli i poniženi penzioneri ne bi „lutali“ tražeći kancelariju svog „kakvog-takvog spasa“.

Dok se neko ne sjeti postaviti novu tablu sa vidljivim natpisom, kalesijskim penzionerima i onim raseljenim penzionerima koji dolaze u kalesijsku poslovnicu, i dalje će nad glavama visiti crna „mrtvačka tabla“ – bez ikakvog natpisa. „Sitnica“ koja odslikava sav jad i bijedu odnosa prema penzionerima.

 

 

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: