Mještani Vukovija Gornjih žele konačnu izgradnju vodovodne mreže i kanalizacije

Nakon što su prvog dana posjetili Raince Donje, Zates i Vukovije Donje, a zatim Kikače i Tojšiće, načelnik Sead Džafić je trećeg dana posjetio MZ Vukovije Gornje.
Pored načelnika Džafića, delegaciju Općine su činili vijećnici Fikret Suljkanović i Mensur Hukić, a među domaćinima su bili i vijećnici Armin Hodžić i Sejfo Trgočević.

Čelnici izvršne i zakonodavne vlasti Kalesije su pozvali mještane Vukovija Gornjih na saradnju i upoznali ih o dosadašnjim aktivnostima na uvođenju novih standarda u radu općinske administracije, razlozima donošenja Odluke o rebalansu općinskog budžeta za ovu godinu i pripremama za javnu raspravu po Nacrtu budžeta općine Kalesija za 2017.godinu.

Načelnik Sead Džafić je pozvao stanovnike Vukovija Gornjih da odrede prioritete koji bi se trebali realizirati iduće godine, kako bi se u budžetu općine Kalesija za narednu godinu planirala sredstva za ove namjene.

Mještani Vukovija Gornjih su kao prioritet za 2017. godinu odredili izgradnju vodovodne mreže i kanalizacije, jer se radi o problemu koji muči mještane ovog naselja već duži niz godina.

Kao i u prethodnim posjetama, predstavnicima MZ Vukovije Gornje je uručena zastava BiH.

obilazak-mz-vukovije-gornje-1 obilazak-mz-vukovije-gornje-3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: