Mještani Brda kod Kalesije u šoku nakon tragedije: Nezir Križevac pucao sebi u glavu

Nezir (Halil) Križevac (52) izvršio je samoubistvo u nedjelju oko 17 sati u selu Brda kod Kalesije pucajući sebi u glavu iz pištolja. Ova vijest iznenadila je sve njegove poznanike u Kalesiji, a posebno najbližu rodbinu, prijatelje i komšije.

Materijalno situiran 

Nezir je u nedjelju oko 10 sati otišao na njivu. Sa suprugom je tog dana trebao ići u goste, a kako se nije vraćao kući, sin je otišao po njega. U njivi ga je zatekao mrtvog. Odmah je obaviještena i policija. Pripadnici Policijske uprave Kalesija su ubrzo izašli na lice mjesta i konstatirali da se radi o samoubistvu.

Suad ef. Tabalović, imam u džematu Križevci, kaže da ni u snu nije mogao očekivati da bi Nezir mogao uraditi takvo nešto.

– Još ne mogu da dođem sebi. Bio je vrijedan, obrazovan, karakteran, dobar džematlija, djeca su mu valjana. Zaista sam iznenađen – rekao nam je Suad ef. Tabalović.

O Neziru Križevcu, iza kojega su ostali supruga, dvojica sinova i kćerka, svi pričaju sve najbolje.

Mustafa Đedović kaže da je Nezir bio učesnik svih akcija u selu. Nezirov amidža Salkan Križevac ne može vjerovati da je njegov bratić digao ruku na sebe.

– Imao je dobar i uredan život. Bio je materijalno situiran. Uz kuću na Brdima, kupio je i stan u Kalesiji. Vozio je skupocjeni auto. Niko nije mogao ni pomisliti da će izvršiti samoubistvo – kazao nam je Križevac.

Bio na listi 

Nezir Križevac je na prošlim lokalnim izborima bio na listi Liberalne stranke, ali nije uspio ući u Općinsko vijeće Kalesija. Prije nekoliko godina samoubistvo je izvršio i Nezirov komšija Alija Kiževac. I Alija je bio materijalno situiran, imao je njemačku penziju. I njegovo samoubistvo sve je tada iznenadilo.

Od Nezirovog poznanika s posla saznali smo da je tada i sam Nezir govorio da se ne može načuditi i da mu nije nikako jasno šta je moglo navesti njegovog komšiju Aliju da se ubije.

Dženaza-namaz obavljena je jučer, a Nezir je ukopan na mjesnom mezarju.

 

Fahrudin Sinanović/Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: