Mirza Mustafić potpisao za Borussiju!

mustaficMirza Mustafić (16), veznjak francuskog Metza, nova je nada, a moguće i zvijezda bundesligaša iz Borussije iz Mönchengladbacha, piše Avazov “Sport”.  Mustafić je tri, četiri godine bio na meti najboljih evropskih klubova. Na internacionalnim turnirima redovito je proglašavan najboljim igračem, a u protekloj sezoni, u kojoj je sa Metzom postao prvak u kadetskoj konkurenciji, Mirza je bio prvo ime lige.

Mustafić je trenutno na turniru u Albaniji, gdje nastupa za reprezentaciju Luksemburga. Pitanje je dana kada će debitirati za BiH. Saznajemo kako je Sakib Malkočević, selektor kadetske reprezentacije, već pripremio teren za njegov debi. Mustafić već od jula počinje pripreme u omladinskoj školi Borussije, a u klubu vjeruju da će u najskorije vrijeme biti prvotimac. Iako je imao finansijske jače ponude Mustafić se odlučio za klub gdje će njegov raskošni potencijal doći do izražaja.

Skauti evropskih klubova Mustafića su ocijenili kao najtalentovanijim igračem u Evropi. Njegov otac Sakib, jedan je od najboljih igrača kalesijskog Jedinstva u njegovoj historiji, a zapažen trag stariji Mustafić ostavio je u zvorničkoj Drini gdje je igrao sa braćom Kostić, Kunosićem, Jaganjcem, Tubićem, Pjanićem, Zulićem, Mulaibiševićem, Jahićem, Zekićem, Nalbantićem…

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: