Miroslav Stevanović potpisuje za Sevillu

Miroslav Stevanović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine tokom naredne sedmice trebao bi potpisati ugovor sa Sevillom, gdje će postati saigrač kapitena naše reprezentacije Emira Spahića.

Kao što smo već pisali, Andalužani su pratili nastupe našeg brzonogog krilnog igrača, a sportski direktor ovog kluba upravo se kod Spahića se raspitivao za njegove kvalitete.

Plod toga je i ponuda Seville koja je u petak stigla na adresu Vojvodine. Sudeći prema ponuđenim uslovima, samo čudo moglo bi da stopira transfer našeg reprezentativca u najjaču ligu svijeta.

“Sevilla je poslala ponudu i u narednoj sedmici uslijedit će finaliziranje svih detalja, te potpis ugovora. Vojvodina neće praviti probleme, jer je Stevanović za dvije i po godine zadužio klub i bio dosta korektan. Naravno ni obeštećenje neće biti malo, ali za sada je tajna”, potvrdio nam je izvor blizak novosadskom klubu.

Prema dostupnim informacijama sa transfermarkta, stranice koja se bavi tržišnim vrijednostima fudbalera, Stevanovića cijena je 1,750.000 eura, a teško je očekivati da će Vojvodina pristati na manje obeštećenje.

Zanimljivo, cijeli posao utanačen je posredstvom Zorana Pavlovića, menadžera, koji je trenutno u pritvoru zbog navodno spornog transfera Filipa Kostića iz Radničkog 1923 u Groningen.

Podsjetimo, osim Seville za Stevanovićeve usluge bili su zainteresovani njemački Schalke, portugalski Sporting, te klubovi iz Rusije i Holandije. Stevanović je bio standardni mladi reprezentativac BiH, a u maju je debitovao za naš A tim u prijateljskoj utakmici protiv Irske. Već u narednoj utakmici, protiv Velsa odigrao je na vrhunskom nivou postigavši pogodak i upisavši asistenciju Vedadu Ibiševiću za vodeći pogodak u 19. minuti, čime je opravdao povjerenje selektora Safeta Sušića i od tada je standarni član našeg državnog tima.

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: