MIRALEM RAMIĆ POZVAN U ARSENALOV KAMP

Miralem Ramić, 13-godišnji supertalentovani fudbaler iz Kalesije, pet dana će provesti u Arsenalovom kampu u Grčkoj, saznaje Bportal.ba.

-Preko svojih skauta i menadžera u Arsenalu su čuli za Miralema Ramića i žele ga vidjeti na djelu. Zbog procedure sa vizama bilo je teško da idemo u Englesku. Odlučili su da nas pozovu u svoj kamp u Grčkoj. Poslali su nam i avionske karte, obezbijedili tamo smještaj i prevodioca, kaže Sulejman Sinanović, Ramićev trener.

Arsenal je tako postao jedan u nizu evropskih klubova koji su pokazali interes za supertalentovanog Ramića.

Nedavno, na jednom turniru u Brčkom, Ramića je gledao i bivši igrač Milana, Angelo Carbone, koji je trenutno direktor omladinskog pogona evropskog velikana.

Carbone nije krio oduševljenje viđenim, pa nije isključena mogućnost da Ramić vrlo brzo dobije poziv i iz Italije.

Ramić već dugo ima poziv iz zagrebačkog Dinama, za koji je već nastupao na nekoliko turnira, te iz italijanske Atalante.

Ipak, Ramićev trener Sinanović čeka pravi poziv.

– Ima nekih naznaka da bi uskoro mogao stići i poziv iz Barcelone. No, ako Milan ili Arsenal budu konkretni, nećemo puno razmišljati, jer je poznato kakve fudbalske škole imaju ova dva kluba-kaže Sinanović, koji uz Džemu Ramića brine o karijeri malog Miralema.

Arsenal je, kako su nedavno objavili britanski mediji, zainteresovan za još jednog mladog Bosanca, Mirzu Mustafića, 12-godišnjaka porijeklom također iz Kalesije, koji trenutno trenira u francuskom Metzu, klubu u kojem je karijeru počeo i Miralem Pjanić.

Tekst Bportal, Foto: Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: