Ministrica Begović primila delegaciju Saveza sjedeće odbojke TK

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Mirsada Begović primila je danas u posjetu predstavnike Sportskog saveza sjedeće odbojke Tuzlanskog kantona. Ovom prilikom predstavnici Saveza su prezentirali plan učešća reprezentativaca Bosne i Hercegovine na takmičenjima koja su na rasporedu ove godine, istaknut je i problem finansiranja Saveza, kada je u pitanju invalidni sport u Tuzlanskom kantonu, iako je sjedeća odbojka najtrofejniji sport u Bosni i Hercegovini. U smislu podrške Savezu i klubovima, ministrica Begović je iskazala spremnost za poboljšanje uslova, uvažavajući kriterije i uslove za raspodjelu sredstava, rezultate koji se postižu, kao i ukupna sredstva namijenjena za podršku sportu.

Ministrica je predstavnicima Saveza uputila čestitke na uspjesima u sjedećoj odbojci ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i cijeloj Bosni i Hercegovini gdje značajnu ulogu imaju reprezentativci države sa područja našeg kantona.

U ime Sportskog saveza sjedeće odbojke Tuzlanskog kantona današnjem sastanku prisustvovali su Vehbija Tokić, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović i Dževad Junuzović, te pomoćnik ministrice za kulturu i sport Zlatko Dukić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: