Ministarstvo za boračka pitanja TK: Potpisivanje ugovora o stipendiranju čim se usvoji program rasporeda sredstava

stipendije2Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona obavještava sve borce i članove njihovih porodica sa područja TK, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija za školsku 2012/2013. godinu, da će potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija, početi odmah po usvajanju Programa o rasporedu sredstava za dodjelu stipendija studentima i učenicima, pripadnicima boračke populacije za školsku/studijsku 2012/2013. godinu.

U cilju blagovremenog transfera sredstava na tekuće račune, neophodno je da:

Učenici i studenti koji imaju otvorene račune kod Post Banke BH, zbog postupka likvidacije ove banke, otvore nove račune kod drugih banaka te nove podatke dostave u Ministarstvo za boračka pitanja, ulica Fra Grge Martića, broj 8 Tuzla, odmah po otvaranju ili najkasnije do početka potpisivanja ugovora o stipendiranju. Kopije računa moguće je dostaviti putem pošte ili lično.

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija za školsku 2012/2013. godinu obavezni su prilikom potpisivanja ugovora donijeti i uvjerenje o upisu ljetnjeg semestra. Kandidat koji ne donese priloženi dokaz neće moći pristupiti potpisivanju ugovora.

Učenici, odnosno roditelji učenika, Ugovore o stipendiranju potpisivat će u nadležnim općinskim službama za boračko invalidsku zaštitu, prema mjestu prebivališta kandidata.

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija, Ugovore o stipendiranju potpisivat će u Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, ulica Fra Grge Martića, broj 8.

O tačnom terminu potpisivanja ugovora kandidati će biti blagovremeno obavješteni putem sredstava javnog informisanja.

Odjeljenje za informisanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: