MINISTAR KNEŽIČEK SE ZAHVALIO SVIMA KOJI SU POMOGLI “DITI”

Kako bi izrazio zahvalnost za učinjene napore i uloženi trud za obezbjeđenje energenata i stvaranje preduslova za nastavak rada Fabrike deterdženata „Dita“ ministar industrije, energetike i rudarstva je danas upriličio prijem za predstavnike Kantonalnog poreskog ureda u Tuzli Poreske uprave FBiH, Termoelektrane Tuzla, Elektrodistribucije Tuzla i JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

Ove kompanije su u proteklom periodu svojim dodatnim zalaganjem i naporima omogućili da se Fabrici deterdženata „Dita“ u roku od dva dana puste svi, za početak proizvodnje neophodni energenti. „Ja im se u to ime zahvaljujem jer sigurno da hemijska industrija u našem kantonu sa Dita-om i bez nje ne bi bila ista“ istakao je ovom prilikom ministar Knežiček.

Na sastanku je dalje bilo govora o daljim aktivnostima i perspektivama ove fabrike, bez čijeg daljeg rada i proizvodnje sigurno ne bi moglo doći ni do naplate trenutnih potraživanja, složili su se učesnici sastanka.

„Dugovanja Fabrike prema Poreskoj upravi iznose nešto više od 2,5 miliona Konvertibilnih maraka, od čega je oko 700.000 KM iznos kamata“ riječi su Fikreta Hasanovića, Direktora Kantonalnog poreskog ureda, a dugovanja po osnovu električne energije, vodene pare, vode i kanalizacije su u manjim iznosima.

Osim ministra Knežičeka i direktora Hasanovića, današnjem prijemu su u ime Termoelektrane Tuzla prisustvovali direktor Izet Džananović i Mirza Bešlagić, Elektrodistribucije Tuzla direktor Nusret Kurtalić, a u ime JKP Vodovod i kanalizacija Amer Hajdarević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: