Miljanovci žele pobjedu doktora Osmanovića

Na predizbornim skupovima u Zatesu i Miljanovcima građani su bez dileme poručili da će na prijevremnim izborima za načelnika općine Kalesija svoj glas pokloniti doktoru Muhamedu Osmanoviću.

Mještanima Miljanovaca su se, u prepunom holu područne škole, obratili: Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP-a Kalesija i poslanik SDP-a u Skupštini TK-a i doktor Muhamed Osmanović, kandidat za nečelnika općine Kalesija.

Dževad Hadžić je u svom obraćanju zatražio od građana Miljanovaca da iskoriste vrijeme do izbora i da neodlučenim komšijama ukažu na jasnu razliku između dva kandidata za načelnika. Hadžić je posebno istakao da samo doktor Osmanović  može biti načelnik svih građana, jer  iza njega stoje građani željni pravde i poštenja.Dodao je da Osmanovićev protukandidat ima obaveze prema drugima, koji su mu obezbijedili kandidaturu i koje bi morao ispoštovati, u slučaju pobjede. Dževad Hadžić je još rekao da  Nedžad Džafić ne može ponuditi  ništa novo, jer je kao dugogodišnji predsjednik stranke i predsjedavajući vijeća najodgovorniji  za narušene odnose među ljudima i loše stanje u Kalesiji.

Doktor Osmanović je poručio mještanima Miljanovaca da s njima želi uspostaviti partnerski odnos, kako bi zajedničkim snagama pristupili rješavanju gorućih problema. „Građanima Kalesije nudim drugačiji pristup,u kojem će se narod više pitati i odlučivati. Ne trebaju nam nove podjele i problemi koji će razvajati ljude. Treba nam zajedništvo.  Želim da kao načelnik spajam ljude i da iskrenim i poštenim pristupom zajedno gradimo bolju Kalesiju“, kazao je doktor Osmanović, koji je  ponovio da će ukoliko bude izabran za načelnika zamrznuti poziciju u SDP-u, kako bi bio načelnik svih građana Kalesije.

Sa pobjedničkog skupa u Miljanovcima je najoštrije osuđeno uništavanje džambo plakata doktora Osmanovića i upućen poziv da se ne uništava promo materijal protukandidata, kako bi se pošteno i čistog obraza okončala predizborna kampanja.

Miljanovčani su nakon skupa otvoreno i odlučno kazali da  žele biti dio pobjedničkog tima doktora Osmanovića, koji ima snage, hrabrosti i energije da izgradi bolju Kalesiju.

Savjet za informisanje OO SDP-a Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.