Milion i 200 hiljada KM za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta

Vlada FBiH usvojila je Program i kriterije raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog Budžetom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBIH.

Na ovaj način je 1.200.000 maraka budžetskih sredstava namijenjeno za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta.

Vlada je Federalnom ministarstvu prostornog uređenja dala saglasnost da, od ukupnog iznosa, iznos od 700.000 maraka udruži sa sredstvima Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH i Razvojnog programa ujedinjenih nacija (UNDP) koji se odnosi na projekt “Smanjenje rizika od katastrofa kroz upravljane klizištima”;

Od preostalog iznosa će maksimalno za četiri projekta sanacije šteta biti izdvojeno po 100.000 maraka, a 100.000 maraka su sredstva rezerve.

Vlada FBiH donijela je danas i Odluku o odobravanju rasporeda sredstava u iznosu od 1.250.243,78 maraka s posebnog namjenskog transakcijskog računa otvorenog kao podračun u okviru Jedinstvenog računa Trezora Federacije BiH na račun Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBIH.

Odluka je donesena na osnovu Zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: