MIDHAT HUSIĆ VRŠILAC DUŽNOSTI NAČELNIKA OPĆINE BANOVIĆI

Midhat Husić, iz reda općinskih vijećnika Stranke demokratske akcije, imenovan je danas na funkciju vršioca dužnosti načelnika Općine Banovići, saopćeno je iz Pres-službe Općine Banovići.

Rezultat je to tromjesečne procedure postupka opoziva načelnika koja je zavšena danas nakon što je Općinskom vijeću stigla odluka Centralne izborne komisije kojom je potvrđena pravosnažnost o provedenoj proceduri opoziva i prestanku mandata bivšeg načelnika Općine Banovići.

Husić je rođen 7. septembra 1974. godine u Banovićima. Po zanimanju je diplomirani ekonomist i zaposlen je u Rudniku mrkog uglja “Banovići” d.d. Banovići na poslovima odgovornog komercijaliste za nabavu i uvoz.

Na lokalnim izborima 2012. godine sa 3.362 glasa izabran je za općinskog vijećnika (SDA), a danas je zvanično podnio ostavku na tu funkciju.

Funkciju vršioca dužnosti obavljat će do izbora novog načelnika, a zvanično je kandidat Stranke demokratske akcije za novog načelnika Općine Banovići.

Obaveza CIK-a je da u roku od 90 dana provede sve potrebne procedure i provjere kandidata, te zakaže vanredne izbore za načelnika Općine Banovići.

Narednih dana bit će obavljena zvanična primopredaja dužnosti načelnika, a proceduru će provesti komisija koju će imenovati Husić.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: