Mersudin Ahmetović uspješno operisan

Kalesijac, Merusid Ahmetović, fudbaler ruskog Rostova, uspješno je operisan u Njemačkoj. Ahmetović je već duže vremena imao zdravstvenih problema zbog čega je posljednjih nekoliko utakmica za Rostov igrao pod injekcijama.  Stoga se odlučio za operaciju “trbušnog zida”, koju su veoma uspješno izveli njemački ljekari. Narednih 15-tak dana Ahmetović će provesti na kućnom liječenju, nakon čega će lagano početi sa treninzima.

– “U posljednje tri utakmice imao sam izuzetno jake bolove, zbog čega je bila neizbježna intervencija ljekara.  Operacija je uspješno izvedena u Njemačkoj i prema mišljenju doktora koji me je operisao  za dvije sedmice mogao bih početi trenirati. S obzirom da je trenutno pauza u ruskom prvenstvu,  nadam se da ću do nastavka takmičenja sanirati povredu i potpuno spreman ući u nastavak sezone” – kazao je Ahmetović.

Mersudin Ahmetović je u dosadašnjih jedanaest kola u Prvoj ruskoj ligi postigao četiri pogotka, iako je često ulazi sa klupe kao džoker trenera Rostova, Olega Protasova.  Nadamo se da će se Ahmetović uspješno oporaviti i nastavati da trese protivničke mreže u ruskom šampionatu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: