Memići: Obilježen Dan OŠ “Memići”

Danas je u Osnovnoj školi Memići obilježen dan škole 22. maj. Obilježavanje dana škole započelo je Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća. Nakon sjednice položeno je cvijeće i proučena fatiha poginulim borcima i civilnim žrtvama agresije na BiH iz MZ Memići na centralnom spomen bilježju u Memićima, nakon čega je uslijedio svečani kulturno zabavni program učenika škole.

Velikom broju prisutnih obratio se direktor škole Samir Halilović koji govorio Danu škole – 22. maju, zatim organizaciji rada, saradnji sa brojnim institucijama, nevladinim organizacijama, vijećem roditelja i vijećem učenika, te ostvarenim rezutatima tokom školske godine. Nagrađeni su najzaslužniji nastavnici, učenici za postignute rezultate na takmičenjima, kao i institucije i pojedinci koji su doprinjeli stavaranju boljih uslova za rad škole.

U obraćanju direktor škole je naglasio de će se intezivnije raditi na poboljšanju uslova rada, izgradnji dinamične škole koja će biti prepoznatljiva po svom načinu rada, kvalitetnom odgoju, obrazovanju, izgradnji odgovornosti u radu i pozitivnih radnih navika.

Prisutni nisu krili zadovoljstvo organizacijom, programom učenika, postignutim rezultatima i otvorenošću škole.

Naglašeno je da školu u radu prate problemi kao što su prokišnjavanje krova, dotrajala stolarija, dotrajali parket u fiskulturnoj sali i tako dalje, tako da je potrebno još dosta toga uraditi.

Nakon programa priređeno je zajedničko druženje radnika škole sa roditeljima i drugim prisutnim gostima.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: