Mehmedu Đedoviću upriličen prijem i dodijeljena novčana nagrada

U povodu osvajanja književne nagrade „Skender Kulenović“ za roman „Legionar“  danas su književnika Mehmeda Đedovića primili Ismet Mešić, načelnik po ovlaštenju i Suad Hasanović, savjetnik načelnika općine Kalesija.

Mehmed Đedović je izrazio zahvalnost općinskim vlastima koji su prepoznali njegov rad i istakao da je ovo njegov prvi prijem od strane zvaničnih općinkih institucija.

– Nakon godina provedenih u književnosti i mnogih nagrada dobijenih širom BiH, pa čak i u susjednim zemljama, prijatno sam iznenađen zvaničnim prijemom u svojoj općini. Hoću da vjerujem da to nešto znači i da se događaju pozitivne stvari. Nadam se da će i u budućnosti biti još dobrih knjiga, koje će skrenuti pažnju čitalaca, kazao je Đedović.

Ismet Mešić, načelnik po ovlaštenju, je Đedoviću dodijelio novčanu nagradu i  kazao da je jako sretan i ponosan na osvajanje ovako prestižne nagrade.

– Na ovaj skroman način smo željeli odati priznanje Đedoviću za njegov dosadašnji književni rad i pokazati mu da pratimo i prepoznajemo uspjehe svojih sugrađana.  Želimo poslati poruku da ćemo podržati sve mlade ljude koji svojim radom i zalaganjem postižu zapažene rezultate, naglasio je Mešić.

Na konstataciju novinara da je  Đedović nezaposlen i da se ne može živjeti od dobijenih plakata i priznanja, Mešić je kazao da je to otvoreno pitanje o kojem se mora razmišljati. Također, dodao je   intencija izvrše vlasti u Kalesiji, u narednom periodu, treba biti obezbjeđenje egzistencijalnih uslova za sve sve građane, posebno onih koji postižu značajne rezulate, a trenutno su bez posla.

 

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: