Mehmedalija Imširović (SDA) ponovo izabran za predsjednika Skupštine u Osmacima

Mehmedalija Imširović (SDA) po treći put zaredom izabran je za predsjednika Skupštine opštine Osmaci.

U novoj skupštinskoj većini je 10 odbornika (po dva SDS-a, DNS-a i SDA i po jedan odbornik Srpske napredne stranke, Socijalističke partije, PDP-a i NDP), dok je u opoziciji ostalo 5 odbornika (SNSD, Srpska radikalna stranka i Snaga naroda).

Bošnjaci su na lokalnim izborima u Osmacima izborili dva mandata, od ukupno 15 odborničkih mjesta Pored Imširovića odbornički mandat je osvojio je i Jasmin Bureković (SDA), diplomirani veterinar zaposlen u Veterinarskoj ambulanti u Osmacima.

Mehmedalija Imširović navodi da je SDA u proteklim godinama imala korektnu saradnju sa načelnikom Ljubom Petrovićem, što je bio razlog za ponovni ulazak u skupštinsku većinu.

„Odlučili smo da i u ovom sazivu budemo dio većine, koja će podržati rad načelnika. Na osnovu dosadašnjih iskustava mogu reći da nismo imali problema sa Petrovićem i očekujem da se uspješna saradnja nastavi i dalje. Naš osnovni zadatak je da osiguramo bolje uslove za život povratnika na području opštine Osmaci“, kazao je Imširović i dodao da najveću podršku očekuje od ministra Edina Ramića.

„ Imamo privilegiju da je naš ministar Edin Ramić iz Osmaka i da će, kao i do sada podržati projekte koji se odnose na održivi povratak i zapošljavanje povratnika. Posebno bih istakao projekat izgradnja puta od Kalesije Gornje do Drvenica, kojim će se skratiti put od Osmaka do Kalesije. Ovaj put je za nas od životnog značaja, jer su povratnici u svakom pogledu vezani za Kalesiju, od posla, obrazovanja do ostvarivanja zdravstvenog osiguranja“, napominje Imširović.

Pored izbora predsjednika, odbornici Skupštine opštine Osmaci su na konstituirajućoj sjednici za zamjenika načelnika opštine izabrali Zorana Riđošića (DNS), dok je za sekretara Skupštine izabran Milovan Rebić (PDP).

Također, na ovoj sjednici su izabrani i vršioci dužnosti odjeljenja (finansije, opšta uprava,  i privreda) na period do 60 dana, nakon čega će biti raspisan konkurs za načelnike odjeljenja.

Podsjećamo, na ovogodišnjim lokalnim izborima ponovo je za načelnika Osmaka izabran Ljubo Petrović, koji se na čelu ove općine nalazi od 2010.godine.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: