Mehmed Đedović i Nenad Tanović gosti Festivala multikulture u Luksemburgu

Stvaraoci iz država širom svijeta okupit će se od 11. do 13. marta u Luksemburgu na 33. festivalu koji predstavlja jedinstvenu smotru multikulturalizma i različitosti, a gosti iz BiH ove godine su pisci Mehmed Đedović i Nenad Tanović.

Organizator Festivala je vlada Luksemburga, a sudjelovanje bh. pisaca realizira se u koordinaciji s piscem Faizom Softićem, koji živi u Luksemburgu i ulaže maksimalne napore da bi bilo omogućeno predstavljanje bh. stvaralaštva.

Na toj tradicionalnoj manifestaciji svoje stvaralaštvo predstavit će i Faiz Softić. Gost iz Crne Gore je Braho Adrović, a planirana je i promocija IK Almanah iz Podgorice.

Festival različitosti “Migrations cultures citoyennete” dosad je ugostio brojne bh. pisce, koji su nastupima zadobili pažnju publike za ono što u kulturološkom smislu dolazi iz BiH. Među njima su Safet Sijarić, Marko Vešović, Hadžem Hajdarević, Kristina Mrđa, Faiz Softić…

Radi se o manifestaciji na kojoj se predstavljaju pisci, slikari, folklorni ansambli, pjevači, kulturno-umjetničke grupe, ali i kuhinje država sudionica što je prilika da pokažu svoje osobenosti.

Iskustva pokazuju da je taj festival dobro posjećan, a osim iz Luksemburga dolaze i posjetioci iz susjednih država.

 

 

 

 

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: