Mehmed Baždarević: Ne mogu i neću ignorisati Đurića

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević kaže kako je njegov pomoćnik u A selekciji Francuz Stéphane Gilli, prisustvovao meču između Cesene i Juventuisa, koji je, podsjetimo završen rezultatom 2:2.

Gol kao nagrada

U ovom susretu briljirao je Milan Đurić, koji je postigao vodeći gol za Cesenu, a asistirao je kod drugog pogotka.

– Đurića sam gledao prije nekoliko sedmica, kada sam bio u Italiji, a protiv Juventusa ga je gledao Gilli, otkrio nam je Baždarević, kojem je pomoćnik potvrdio sve ono što je on već znao.

– Đurić konstantno vrši presking na posljednju liniju protivničke odbrane, trči, bori se, a zna zadržati loptu i tako omogućiti veznjacima da se približe. Radi prljav posao za ekipu i omogućava svojim suigračima prilike za gol, a protiv Juventusa je i sam postigao jedan, što mu je svakako nagrada za njegovo zalaganje i borbenost, kaže nam Meša, koji će sigurno ovom napadaču pružiti priliku za dokazivanje u A selekciji.

– Ne mogu zatvoriti oči pred njim i njegovim igrama. Sigurno ga neću ignorisati, tvrdi Baždarević, koji će uskoro i završiti svoje putovanje po Evropi, kako bi se napokon mogao posvetiti terenu.

Proputovao 30.000 km

– Proputovao sam više od 30.000 kilometara i nije mi žao. Ovo je opservacija za cijelu sezonu, ne samo za jedan period. Morao sam otići i pogledati mnoge igrače, kako ove što igraju, tako i one što će tek igrati i možda se to trebalo već ranije uraditi, ali evo neka ja budem prvi koji je to uradio.

Nadam se da će ovakva vrsta skautinga zaživjeti u BiH, dodaje za kraj selektor naše nogometne reprezentacije, koji je podijelio zadatke i svojim pomoćnicima Igoru Jankoviću i Draganu Periću, koji će posmatrati neke od naših internacionalaca u Turskoj, Hrvatskoj, Austriji…

 

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: