Medunjanin, Ibričić i Rahimić ostaju bez poziva

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić spisak fudbalera na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Velsom objaviće u petak.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. avgusta igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Velsa, a selektor A tima Zmajeva spisak igrača za ovaj susret objaviće u petak.

“Da, u petak ću saopštiti spisak igrača na koje računam za utakmicu sa Velsom. Biće tu nekih novih imena, ali ne želim još konkretno govoriti o njima, jer spisak još uvijek nije finaliziran. Pošto idemo u Veliku Britaniju, imamo administrativnih problema sa vizama. Za vađenje britanske vize potrebno je 15 dana i već imam problem sa Ibrahimom Šehićem, koji se sa ekipom nalazi na pripremama u Sloveniji, a mora ići u Beograd ili Ankaru da vadi vizu”, kaže selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Pape je najavio da neki igrači, koji ne igraju u svojim ekipama, neće dobiti poziv za utakmicu sa Velsom.

“Najvjerovatnije neću zvati Senijada Ibričića, Elvira Rahimića i Harisa Medunjanina. Oni ne igraju u svojim ekipama. Rahimić i Ibričić nisu čak ni na klupi u Rusiji. Medunjanin ne znam ni gdje je. Pokušao sam ga dobiti, ali nisam uspio. Želim malo da vidim kako izgleda ekipa bez Rahimića i Medunjanina, koji su bili standardni. Planiram na njihovo mjesto staviti Adnana Zahirovića i Miralema Pjanića. Protiv Lihtenštajna moramo na terenu imati tehnički jaku ekipu, sposobnu da drži loptu u svojim nogama. Upravo tu bi mi odgovarao Pjanić u sredini terena”.

Po svemu sudeći, poziv za utakmicu sa Velsom neće dobiti Anel Hadžić, koji još uvijek nije riješio pitanje sportskog državljanstva.

“Hadžić još ništa nije završio. Mora da se promijeni sportsko državljanstvo, jer je on igrao za mlađe selekcije Austrije. Davo sam rekao da igrači moraju da urade sve sa svoje strane da bi se mogla riješiti ta papirologija”.

Jeste li pratili igre svog bivšeg kluba Sarajeva u Evropskoj ligi?

“Kako da ne. Bio sam na Koševu i gledao ih protiv Levskog. Moram priznati da je to bila jedna odlična utakmica”, kaže Pape.

Jeste li možda zapazili neke igrače?

“Saida Husejinovića sam tada prvi put gledao, a igrao je odlično. Ipak, meni je malo zasmetalo što je kod rezultata 3:1 za Sarajevo izašao iz igre. Glavni igrač, motor ekipe, izlazi pola sata prije kraja, to nikad nije dobro. To vjerovatno znači da nije najspremniji fizički. Vidjeću što se njega tiče. Ne mogu odluku donijeti na osnovu jedne utakmice. Idem na Koševo ponovo u četvrtak protiv Zete, a spisak je dan poslije, pa ćemo vidjeti. Ako se neko iz Sarajeva pokaže, mogao bi se naći i na spisku”, dodao je Pape na kraju razgovora za SportSport.ba.

 

(SportSport.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: