Međunarodna smotra dječijeg folklornog stvaralaštva u Gornjim Raincima

KUD Rainci Gornji organizuje „ I međunarodnu smotru dječijeg folklornog stvaralaštva“, koja će se održati u subotu 15.11.2014.godine sa početkom u 18:00 h u domu kulture u Gornjim Raincima.

Smotra folklora je samo jedan dio onoga što se planira uraditi u subotu. Naime, organizatori su pripremili cjelodnevno druženje djece, gdje će mladi da pokažu svoje vještine i kreativnost kroz igru, pjesmu i zabavu.

Organizovat će se radionice na dvije teme, i to „Dječija radost“ i „Narodna igra“. Najmlađa populacija koja voli da igra folklor, imat će sada priliku i da iskaže svoj pogled na pomenute teme, a kroz različite interaktivne igre žele se ojačati njihovi kapaciteti i na taj način pokazati da svijet ostaje na mladim.

Na pomenutoj smotri učestvovat će pored domaćina još pet kulturno umjetničkih društava iz BiH, i to: KUD Modrački mornari iz Šerića, Folklorni ansambl Panonija Tuzla, GKUD Halisije Kalesija, KUD 7 April Vukovije, KUD Narcis Gornji Rainci, kao i jedno društvo iz Hrvatske, a riječ je o Bošnjačkom kulturno umjetničkom društvu „Sevdah“ Zagreb.

Gosti iz Zagreba boravit će u dvodnevnoj posjeti KUD-u Rainci Gornji, koju će iskoristiti za upoznavanje domaćih kultura i tradicije, kao i općine Kalesije i Tuzle i njihovih znamenitosti. Organizatori pozivaju sve građane naše općine, ali i šire, koji vole da uživaju u narodnim igrama, da dođu u subotu i podrže mlade, koji rade na očuvanju naše kulture i tradicije.

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: