Majstor poginuo u eksploziji kotla u Dubravama

Senad Suljić (56) poginuo je od jake eksplozije kotla za centralno grijanje, a jedna osoba povrijeđena je u Donjim Dubravama kod Živinica. Nesreća se dogodila 31. decembra 2014. godine oko 17 sati u kotlovnici kuće Enise Bandović.

Smrznute cijevi

Mensur Beširović, koji je pružio pomoć unesrećenima, ispričao je šta se desilo tog kobnog dana kod njegove komšinice Enise Bandović. Cijevi u sistemu centralnog grijanja bile su se smrznule i ona je pozvala majstora za centralno grijanje.

-Bio sam u kući, a komšinica je zamolila mog oca da ode po Senada u Živinice, jer pumpa napeći nije mogla izbacivati vodu u sistem zbog zaleđene vode u cijevima. Kada je majstor došao, počela je curiti voda iz peći. On je pokušao nešto napraviti, ali odjednom je kotao eksplodirao – kazao je Mensur.

Od jake detonacije jedan zid kotlovnice potpuno je uništen i blokovi razbacani nekoliko metara. Na mjestu nesreće ostali su tragovi krvi.

– Kada sam čuo eksploziju, odmah sam istrčao iz kuće i vidio sam oca da je bio pri svijesti, a majstor je bio u drugom dijelu kotlovnice. Njega je detonacija bacila naveći komad raznesenog zida. Imao je povredu na leđima. Uspio sam Senada iznijeti i pokušao zaustaviti krvarenje. Ubrzo je došao svijesti. Kazao je da ne osjeća noge. Pozvali smo Hitnu pomoć. Moj otac zadobio je opekotine na obje noge od vrele vode.Onje još u šoku i pušten je kući – ispričao je Beširović.

Unutrašnje krvarenje

Nastradali Suljić bio je svjestan do dolaska Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice, ali od zadobivenih povreda i unutrašnjeg krvarenja umro je u Domu zdravlja Živinice. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Živinice i dežurni kantonalni tužilac. Detaljna vještačenja pokazat će tačan uzrok nesreće.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.