Mađarska u nedjelju zatvara granicu s Hrvatskom?

Mađarska sutra zatvara granicu s Hrvatskom, a visoka ograda već je postavljena i sada se dodaje žilet žica, saznaje Jutarnji list.

Ograda visoka više od tri i po metra već je postavljena, a sada se u njenom podnožju duž cijele kopnene granice između Hrvatske i Mađarske postavljaju i kolutovi, tzv. žilet žice, navodi Jutarnji list.

Mađarski vojnici već dvije nedjelje užurbano rade na podizanju bedema između te dvije države članice Evropske unije, a prema informacijama koje dolaze iz Mađarske, kompletan posao mogao bi biti završen do nedjelje.

Kod graničnog prelaza Baranjsko Petrovo Selo-Beremend postavljaju se kolutovi, a slično je i uz granicu u Podravini, u opštini Gola i kod Botova.

Baranjsko Petrovo Selo kao službeni i Botovo, kao ilegalni prelaz, su preko kojih je tokom dvije nedelje u Mađarsku ušla glavnina od gotovo 100.000 izbjeglica koji su u Hrvatsku prethodno došli iz Srbije, navodi Jutarnji list.

Žičana ograda tako je postavljena uz kanal Ždaličica kod Gole i Ždale, a u srijedu je došla i do samog ilegalnog prelaza u Botovu kojim je dosad prošlo više od 50.000 izbeglica. Mađarski vojnici za samo dva dana postavili su ogradu, čime su u slučaju odluke njihove vlade spremni zaustaviti ulazak izbeglica na svim ilegalnim prelazima u Prekodravlju.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji list, potpuno zatvaranje granice i završetak gradnje ograde planirani su za kraj ove sedmice, vjerovatno sutra, nakon čega će izbjeglice u Mađarsku moći samo preko službenih prelaza.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: