KRVAVI OBRAČUN KRIMINALNIH GRUPA U TUZLI

pucnjava u tuzli2Emir Džinić (41) iz Tuzle ubijen je, dok su tri osobe teško povrijeđene u pucnjavi koja se dogodila sinoć oko 21 sat ispred zgrade “Titanik” u Tuzli. Krvavi obračun u centru grada dogodio se naočigled mnogobrojnih građana koji su se u to vrijeme nalazili na dijelu od “Merkatora“ prema zgradi “Titanik” .

Izvori bliski policiji tvrde da je u pitanju obračun dvije tuzlanske kriminalne grupe – jedne koju predvodi Mersed Hadžić, poznat kao Mirso Švicarac, i druge koju predvodi Damir Mehić zvani Bibi, jedan od vlasnika zaštitarske agencije „Flek“ iz Tuzle.

Mirsu Švicarca pomilovao je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir (SPP) te je 29. avgusta 2012. godine napustio Kazneno-popravni dom Zenica gdje je zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja u sarajevskom klubu “Incognito” izdržavao dvoipogodišnju zatvorsku kaznu.

Stotine metaka

Prema riječima očevidaca, iz pravca “Merkatora” pred obližnji kafić u kome je trajala cjelodnevna svečanost povodom njegovog otvaranja, u vozilima Audi 6“ i Mercedes-karavan stigla je grupa od desetak nepoznatih, naoružanih ljudi, koji su odjednom započeli pucnjavu.

Nakon što je ispaljeno više od stotinu metaka, kako iz pištolja, tako i iz automatskog oružja, svi su se trčeći vratili u svoja vozila i pored „Merkatora“ odjurili južnom magistralom u pravcu naselja Sjenjak odakle im se gubi svaki trag.

Inače, u zgradi „Titanik“ pred kojom se dogodila pucnjava stanuje Mirso Švicarac, a ispred ulaza u zgradu redovno dežuraju neki od njegovih prijatelja. U trenutku kad je došlo do pucnjave ispred ulaza nalazilo se nekoliko osoba koji važe za društvo Mirse Švicarca, a da li se on nalazio u stanu za sada nema informacija.

Prema prvim saznanjima, smrtno stradali Džinić nerazdvojni je prijatelj Mirse Švicarca, dok su trojica njegovih drugih prijatelja sa teškim povredama prevezeni na UKC Tuzla i ljekari im se bore za život. Povrijeđeni su D. R. (1985.), A.H. (1984.) i M.H. (1979.)

Izvori bliski MUP-u TK tvrde da je pucano iz više oružja i da se zasad ne zna ko su ljudi koji su pucali.

Dodatni strah

Također, nepotvrđene informacije govore da je jedan od ranjenih radnik zaštitarske agencije „Flek“ s kojim je Švicarac u zavadi već nekoliko godina.

Pucnjava u Tuzli izazvala je dodatne strahove od nastavka obračuna ove dvije grupe, s obzirom na to da se proširila vijest da je u pucnjavi teško ranjen i sestrić Mirse Švicarca.

Zvaničnih informacija o ovom događaju, niti iz MUP-a TK niti iz Kantonalnog tužilaštva nije bilo.

Pucnjava izvan kafića

Informacije da se pucnjava dogodila u obližnjem kafiću koji je svečano otvoren, tvrde očevici, nisu tačne, već da je jedna od osoba koja je slučajno ranjena, utrčala u kafić tražeći da mu se ukaže pomoć.

Povrijeđeni zbrinuti

Portparol UKC Tuzla Amra Odobašić kazala je da su dva pacijenta smještena u Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Osim njih, treći povrijeđeni smješten je na Kliniku za neurohirurgiju.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: