KONSTITUISANO OPĆINSKO VIJEĆE KALESIJA : Nedžad Džafić (SDA) novi predsjedavajući Općinskog vijeća (FOTO)

]Danas je u Kalesiji održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kalesija na kojoj je za predsjedavajućeg vijeća izabran Nedžad Džafić (SDA), dok je za zamjenika predsjedavajućeg izabrana Kadira Suljkanović (NSRZB).

Novu parlamentarnu većina u Općinskom vijeću broji  18 vijećnika, od kojih osam vijećnika SDA, tri NSRZB, po dva iz SBiH i BPS-a, po jedan vijećnik A SDA i SDU, kao i Meho Suljkanović, vijećnik iz reda nacionalne manjine.

Opozicioni blok u Kalesiji će predstavljati šest vijećnika SDP-a, dva vijećnika SBB-a i vijećnik Snage ekonomskog pokreta.

Prije izbora predsjedavajućeg i njegovog zamjenika novoizabranim vijećnicima su uručena uvjerenja o dodjeli vijećničkih mandata, nakon čega su vijećnici  položili svečanu izjavu.

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća nije usvojen amandman kluba vijećnika SDP-a, koji je predlagao da predsjedavajući vijeća u naredne četiri godine volonterski obavlja poziciju prvog čovjeka zakonodavne vlasti u Kalesiji.

Klub vijećnika SDP-a je za predsjedavajućeg Općinskog vijeća predlagao Muhameda Osmanović, ali se o ovom prijedlogu vijećnici nisu izjašnjavali s obzirom da je Nedžad Džafić, kao prijedlog SDA i BPS-a, već dobio 18 glasova.

Također, na samoj sjednici Klub BPS-a je povukao prijedlog da se za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća imenuje Hasiba Kurtić (SDA), tako da su se vijećnici izjašnjavali samo o jednom kandidatu, Kadiri Suljkanović, koja je dobila podršku 24 vijećnika.

M.Zulić.

FOTO:[nggallery id=5]

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: