Konkursi za prijem u MUP TK krajem godine

Na posljednjoj sjednici Vlada TK donijela je odluku o prijemu 50 policijskih službenika i šest namještenika. Riječ je o redovnom popunjavanju upražnjenih mjesta u MUP-TK, a kompletna procedura oko raspisivanja konkursa trebala bi bIti okončana krajem ove godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova TK u posljednjih godinu dana zbog penzionisanja i iz drugih razloga napustilo je oko 30 pripadnika, čime je stvorena mogućnost za zapošljavanje novih kadeta u policijske snage. „Vlada kantona je donijela odluku o davanju saglasnosti za prijem 40 policijskih službenika, tedeset policijskih službenika u činu mlađeg inspektora. Na istoj sjednici Vlada je dala saglansost za prijem šest namještenika“, izjavio je za RTV Slon Bego Gutić, ministar unutrašnjih poslova TK.

Imajući u vidu složenu proceduru školovanja policijskih kadrova MUP TK predložilo je Vladi odluku o prihvatanju novih kadrova, kako bi se na vrijeme okončala procedura oko raspisivanja konkursa koji se mogu očekivati krajem godine. „Eventualno u januaru naredne godine će, ukoliko to bude sve završeno da se potpišu ugovori sa kadetima i sa Policijskom akademijom o prihvatanju školovanja tih kardrova“, ističe Gutić. Nakon provedenih procedura, obuka za odabrane kandidate za prijem u činove policajac i mlađi inspektor će u Policijskoj akademiji trajati godinu dana .

 

(RTV Slon)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: