Kompletirana Vlada TK, Saša Delić ministar obrazovanja

Nova Vlada Tuzlanskog kantona koju će predvoditi inženjer geologije i pravnik Bego Gutić iz Banovića, sinoć je konačno kompletirana.

Naime, stranački organi Demokratske fronte, sinoć su na sastanku u Tuzli odlučili ko će biti novi prijedlog za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u kantonalnoj Vladi. Dakle, budući ministar obrazovanja će biti mr. Saša Delić, diplomirani defektolog iz Lukavca, koji je bio kandidat DF-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

Kako je poznato, 11 ministarskih mjesta je već bilo popunjeno u proteklim sedmicama, ali je ostalo upražnjeno Ministarstvo obrazovanja, jer je Aldina Kesić, doktor prirodnih nauka, od ove pozicije odustala iz privatnih razloga.

Mandatar Gutić nam je danas kazao da će, nakon što dobije prijedlog, prvo obaviti razgovor sa budućim ministrom obrazovanja, nakon čega će predsjedniku Skupštine dostaviti kompletan sastav Vlade. Kako je naveo, na poslanicima u Skupštini je da potvrde ili ne potvrde sastav buduće Vlade.

Ukoliko se ne dese neki nepredviđeni problemi, Tuzlanski kanton bi i do kraja ove sedmice mogao dobiti novu Vladu.

A buduću Vladu će, pored premijera Gutića, činiti ministri iz SDA Hasan Ferhatović (prostorno uređenje), Srđan Mićanović (industrija), Jakub Suljkanović (finansije), Abdulah Zukić (poljoprivreda) i Fahrudin Skopljak (borci).

DF-ovi ministri, pored Delića, bit će Alen Gadžo (MUP), Mirela Đaković (razvoj i poduzetništvo), Jovan Stojanović (pravosuđe) i Admir Huskanović (rad i socijalna politika).

Boljitkov ministar saobraćaja će biti Edin Ajanović, dok će BPS-ov ministar zdsravstva biti Elvis Bektić.

 

 

 

 

(Faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: